Ev yada işyerlerinde ısınma ihtiyacını gidermek amacı ile radyatörlerin alt kısmında biriken tortu ve çamurlaşmış suyu temizleyerek petek temizliğini kendimiz nasıl yaparız? Sorusunun cevabını sizlere anlatacağız. İstanbul petek temizleme firması olarak bireysel olarak makina ve kimyasallı bir temizleme işlemi yapılmıyor ise sizlere bunun dışındaki hiç bir temizleme işlemini önermemekteyiz.
Radyatör temizleme işlemi robot sistemi sayesinde tek bir petek üzerinden bağlantı yapılarak bütün peteklerin temizlenmesini sağlamaktadır. Oysa bireysel olarak tesisat ve radyatör temizleme işleminin yapılması demek bütün peteklerin sökülerek içlerindeki kirli suyun içine su sıkılarak yapılması anlamına gelmektedir. Bu durumda ortam kirletilmiş, Ev gibi kapalı mekanlarda işlem zorlu bir mücadeleyi beraberinde getirmiştir.
Bireysel temizlik esnasında radyatörlerin vanaları gevşetilerek oynadığından temizlik sonrası su akıntısı gibi problemler ve buna bağlı olan kombi su eksiltmesi sorunu da beraberinde oluşur.
. Peteklerin temizlemesini insan gücü ile yapmak kalorifer peteklerinin temizlenmesini sağlasa da tesisat boruları üzerinde kalan bütün tortu oluşumu peteklerin devreye alınması ile radyatörlerin içlerine girerek yapılan işlemin boşa gittiğini gösterir.
Sistem bir bütün olarak profesyonelce temizlenmediği zaman asla istenilen performans gösterilmeyerek petek temizliğini kendimiz nasıl yaparız? Cevabını bir nebze olsa sizlere anlatmaktadır. Petek temizliğinin nasıl yapıldığını anlatan yazımıza bu bağlantı üzerinden ulaşabilirsiniz.
Petek Dış Temizliğini Bireysel Olarak Yapabileceğinizi Biliyor muydunuz?
Evet petek dış temizliği yaptırmak iç temizlik gibi profesyonellik istemediğinden ötürü bireysel olarak yapılması mümkündür. Radyatörün üst kısımlarında toz ve örümcek ağları bulunarak insan sağlığını olumsuz yönde etkileyerek öksürük ve ileri giderse akciğerlerin kapanmasına neden olmaktadır. Bu durumda tozların temizlenerek sağlık tehdidini ortadan kaldırmak gerekir.
- Petek üst kapağı açılarak anahtar yardımı ile yan gövde montaj yerinden çıkarılır.
- Petek içi elektrikli süpürge ile çekilerek tozlar yüzeysel olarak temizlenir.
- Buharlı makine ile yüksek ısı verilerek alt tabakadaki pisliklerin peteğin en alt kısmından aşağı dökülmesi sağlanır.
- Fön makinesi ile bütün pislikler tekrar temizlenerek işlemin daha garantili bir temizlik olması amaçlanır.
- Nemli bir bez ile bütün yüzey silinerek kuruması beklenir.
- Petek üst ve yan kapağı montaj edilerek işlem sonlandırılır.
Petekleri kendimiz nasıl yaparız? Yazımızda bireysel olarak yapabileceklerinizi ve yapamayacaklarınızı anlatarak sizlere güncel faydalı bilgileri sunduk.
Bir Yorum Yazın